Het Falcon fornuis

Falcon is de uitvinder van het vrijstaande kookfornuis. In 1830 maakte het merk in het Verenigd Koninkrijk het eerste kookfornuis. Falcon biedt verschillende soorten fornuizen die allemaal een kenmerkende uitstraling hebben. Het is met name de prachtige vormgeving van de Falcon fornuizen wat consumenten aanspreekt. Falcon fornuizen zijn zeer gewild en bieden ook veel voordelen voor optimaal gebruiksgemak.

Er zijn Falcon fornuizen met enkele, dubbele of zelfs drie ovens en voor de kookplaat kun je kiezen uit gas en inductie. Ook heb je keuze uit verschillende breedtes, kleuren en stijlen. Veel keukenfilialen verkopen Falcon-fornuizen en een fornuis van het merk kom je dan ook in veel showrooms tegen. Een Falcon fornuis werkt als een moderne oven en heeft altijd meerdere maten en opties. Je kunt kiezen uit gas, keramisch of inductie. En je kunt kiezen voor combinaties van verschillende oven en kookplaten. Een Falcon fornuis is zowel voor de amateur-chef als een meer ervaren kok.

Inductie fornuizen zijn steeds meer in opkomst in Nederland. Dit is met name omdat veel mensen van het gas af willen en overstappen op duurzame energie. Een inductie kookplaat is zeer makkelijk schoon te maken en de kookplaat wordt niet heet, waardoor gemorst eten niet aanbrandt. Ook is dit een hele veilige manier van koken, omdat de kookplaat zelf de pannen detecteert en automatisch uitgaat als je geen pan hebt neergezet.

Falcon fornuizen heb je in verschillende maten. Alle maten heb je beschikbaar in inductie- en in gas variant. Als je een efficiënt fornuis zoekt die niet al te breed is, is de Falcon van 90 cm een goede keuze. Deze is uitgerust met 5 kookzones en één of twee ovens, welke vaak wat kleiner zijn waardoor je er minder gerechten in kwijt kan. De Falcon CLAS90DFBLCEU3 hieronder is van dit formaat. Dit fornuis heeft een gaskookplaat en 2 ovens.

Een Falcon fornuis van 100 cm heeft bredere ovens en meer functies. Een goed voorbeeld van dit formaat is het CLAS100DFCRCEU gasfornuis. Dit model is verkrijgbaar in verschillende kleuren, heeft een echte retro uitstraling en is voor de liefhebbers van vintage apparatuur. De 2 ovens hebben bij elkaar een totale inhoud van 155 liter, de kookplaat heeft 5 kookzones met boosterfunctie.

Een Falcon fornuis van 110 cm heb je ook in de varianten gas en inductie. Je kunt kiezen voor een oven met hetelucht, ontdooifunctie, hetelucht-grill, conventionele oven, combinatie oven, een element om te gratineren en onderverwarming. Met de Falcon ELANDLX110EIBL van 110 cm hieronder kook je op een inductie kookplaat. Het apparaat heeft 5 kookzones en maar liefst drie ovens, die allemaal tegelijk gebruikt kunnen worden.

In totaal heeft Falcon meer dan 20 modellen fornuizen te koop, welke allemaal beschikbaar zijn in vele kleuren en maten. Ook heb je dus de keuze uit inductie fornuizen en gasfornuizen. Wil je meer informatie over Falcon fornuizen of persoonlijk advies? Neem contact op met onze experts of kom langs in één van onze winkels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *