Eerste hulp bij het indelen van jouw keukenkasten

Of je nu een keuken met 10 kastjes hebt of  een met 20 kastjes, uiteindelijk komen al deze kasten vol te staan en ontstaat er vanzelf een keer ruimtegebrek. Hoe je het beste je keukenkastjes kunt indelen? Wij hebben enkele tips voor jou op een rijtje gezet:

1. De belangrijkste, maar ook een van de moeilijkste tips is het weggooien of -geven van spullen. Er zijn staan altijd wel spullen in je kastjes die je eigenlijk nooit gebruikt of die je al jaren bewaart, omdat je het wel eens nodig kunt hebben. Weg ermee! Waarschijnlijk heb je het al jaren niet meer gebruikt, dus dan zal je het in de komende jaren ook niet gaan missen. Groot voordeel: je ruimt meteen je kastjes op en door het weg te gooien of geven, bespaar je ook weer ruimte!

2. Het kastje onder de gootsteen is bij veel mensen favoriet om schoonmaakspullen op te bergen. Prima natuurlijk! Maar heb je kinderen? Zorg er dan voor dat zij het kastje niet kunnen openen. Bijvoorbeeld door een kinderslot. Of verplaats de schoonmaakspullen naar een hogere kast.

3. Van servies wordt veel gebruik gemaakt. Heb je geen aparte kast voor je borden, bekers en glazen? Zorg er dan voor dat deze bij elkaar in een keukenkastje staan. Hierdoor behoud je het overzicht en kun je makkelijk alles tegelijk pakken.

cutlery-237803_19204. Een besteklade wordt al snel een chaos. Messen belanden bij de vorken en lepels weer bij de messen. Om orde in deze chaos te stichten, is het handig om bestekbakken in de lade te plaatsen. Hierdoor blijft alles goed op zijn plaats en hoef je niet meer te zoeken naar het juiste bestek. Extra handig is een dubbele besteklade. Hierdoor kan je nog meer bestek kwijt op één plek en dat bespaard weer ruimte in de rest van de keuken!

5. Maak voor iedere kast een plan. Creëer bijvoorbeeld een kastje voor alleen voorraad producten. Dit zorgt ervoor dat je niet overal van alles vindt. Je hebt dan geen kruiden tussen je borden en bekers staan. Bespaart je ook weer veel zoekwerk.

6. Plaats pannen in een kastje of lade vlakbij het fornuis of de kookplaat. Het is namelijk niet handig als de pannen aan de ene kant van de keuken staan opgeborgen en je kookgedeelte aan de andere kant van de keuken is.

7. Is het bij ook altijd zo’n drama om pannen en vooral deksels netjes op te bergen? Het blijft vaak een week netjes, maar daarna is het weer chaos. Heb je er al eens aan gedacht om de deksels in een rek te plaatsen of aan de binnenkant van een deurtje te bevestigen?

8. Niet alleen deksel kunnen goed aan de binnenkant van een kastdeurtje worden opgeborgen. Plankjes of opbergvakjes aan de binnenkant van de deurtjes creëren nog meer ruimte wanneer je bijvoorbeeld ruimtegebrek hebt als gevolg van een kleine keuken.

9. Kleine spulletjes kun je het best opbergen in (plastic) bakjes of rekjes die je in een kastje kunt plaatsen.  Opgeruimd staat netjes…

En tot slot het belangrijkste: deel de keuken vooral in op de manier waarop jij denkt dat dit het handigst is. Jij bent degene die de keuken uiteindelijk gebruikten. Heb jij nog een gouden tip om je keukenkastjes in te delen? Laat het ons weten in de reacties!

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Marie de Jonge schreef:

    Bedankt voor het delen van deze goede tips om keukenkastjes in te delen. Ik vind dit zelf ook een lastige klus, omdat ik graag al mijn servies bij elkaar wil hebben staan. Het wordt dus keuzes maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *