Een nieuwe keuken kiezen; wat nu?

Een nieuwe keuken koop je vaak maar één of twee keer in je leven. Het is dan ook logisch dat je bij het kopen van een keuken stapsgewijs te werk gaat. Maar ja, welke stappen zijn dat (ook al weer)? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet:

STAP 1: Inspiratie opdoen
Deze stap is een makkie. Het is gewoon een kwestie van het internet afspeuren, gluren bij de buren en onthouden wat je wel en niet mooi vindt.
We geven je vast een ‘head start’ voor je internet-speurwerk.  Bekijk op Pinterest onze keukeninspiratie borden.

Zet ten slotte op een rijtje wat je graag in jouw keuken terugziet. Kom je er niet uit, of vind je ‘te veel dingen’ mooi? Onthoud dan de dingen die je niet mooi of niet handig vindt.

STAP 2: Meten is weten
Maak een plattegrond van je keukenruimte. Zet de hoogte en breedte van de wanden erbij en geef aan waar deuren, ramen, stopcontacten en gas- en wateraansluitingen zitten. Je kunt ook een ervaren keukenadviseur het meetwerk laten doen.
Bedenk ook welke keukenopstellingen handig zijn, welke apparaten je in je keuken wilt hebben en wat je budget is voor jouw nieuwe keuken.

STAP 3: Laat je adviseren
Maak een gratis afspraak in een van onze winkels of laat een adviseur van Keukenloods.nl gratis bij jou thuis komen. Het grote voordeel van een gesprek met een adviseur is dat zij jouw droomkeuken tot werkelijkheid kunnen toveren. Ok, niet toveren, maar ze zorgen wel dat jij nog jaren trots kunt zijn op jouw nieuwe keuken.
Tijdens het gesprek worden alle aspecten nog eens doorgenomen: de maten, apparaten, werkbladen, fronten, grepen en opstelling. Alles wordt tot in de puntjes besproken en uit dit gesprek rolt uiteindelijk een offerte op maat.

STAP 4: Moment van de waarheid
Als je akkoord gaat met de offerte, geven we je een hand en gaan we direct voor je aan de slag. De onderdelen worden besteld en er wordt een ordernummer voor je aangemaakt. Voorraadkeukens en showroomkeukens zijn direct leverbaar. Voor de op maat gemaakte keukens geldt een levertijd van ongeveer 6 tot 8 weken (afhankelijk van de leverancier).

STAP 5: Uit je enthousiasme
Daar staat hij dan, jouw gloednieuwe keuken. En daar mag je best trots op zijn. Geef je familie en je buren een rondleiding en maak iedereen jaloers. En vergeet niet zelf te genieten van jouw gloednieuwe keuken…

Nog meer inspiratie? Download dan onze handige Keukenloods.nl checklist. Dan ben je pas echt goed voorbereid!

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Pim schreef:

    Goede tips! Denk ook bij het verbouwen van de keuken aan het feit dat er veel afval vrij komt. We hebben hier tips voor het huren van een container als u uw oude keuken gaat slopen: http://www.afvalcontainer.nl/keuken-verbouwen-container-huren/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *