Een kleine keuken? Geen probleem!

on

Iedereen droomt natuurlijk van een mooie, grote woonkeuken. Maar wat nou als je deze ruimte helemaal niet hebt? Dan moet je genoegen nemen met een kleine keuken en deze zo efficiënt mogelijk indelen. Helemaal geen probleem als je het ons vraagt!

1. Lichte kleuren

Is de keuken een kleine ruimte? Dan is het verstandig om voor lichte kleuren te kiezen. Hierdoor lijkt de ruimte vaak groter dan dat hij is. Een witte keuken met een werkblad van hout of beton zou een goede keuze zijn.

2. Hoge kasten

In keukens heb je vaak veel ‘loze’ ruimte. Om te zorgen dat je alle ruimte die er is goed benut zijn hoge keukenkasten handig. Hiermee creëer je meer opbergruimte en deze kasten zijn ook handig om bijvoorbeeld een oven of magnetron in te bouwen.

3. Juiste opstelling

In een kleine ruimte heb je qua opstelling van de keuken niet heel veel keus. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een rechte keuken. Dan is er genoeg ruimte voor inbouwapparatuur en blijft de keuken compact. Ook een parallel keuken (rechte keuken aan beide kanten van de ruimte) is geschikt en dit zorgt voor nog meer werkruimte.

4. Ophangsystemen

Om overige ruimtes in de keuken efficiënt in te richten zijn verschillende ophangsystemen een goed idee! Bijvoorbeeld een magnetische strip voor je messen of haakjes om wijnglazen aan te hangen. Je bespaart ruimte en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Meer lezen over het inrichten van je keuken?

Eerste hulp bij het indelen van jouw keukenkasten

5x hacks om jouw keuken te organiseren

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *