Zo maak je een hoogglans keuken schoon!

Hoogglans keukens zijn populair op dit moment. Vooral de witte hoogglans keukens gaan als warme broodjes over de toonbank. Wit hoogglans maakt een keuken modern, strak, tijdloos en dus erg gewild. Er zit echter een groot nadeel aan deze keukens. De frontjes zijn door de hoogglans afwerking erg gevoelig voor vlekken en vingerafdrukken. Maar gelukkig is ook dit makkelijk op te lossen!

Voor je besluit om  zo’n prachtige hoogglans keuken te kopen, is het goed te bedenken hoe erg jij je gaat storen aan vingerafdrukken en andere vlekken. Het is namelijk niet te voorkomen dat dit gaat gebeuren. Een keuken wordt veel gebruikt en dus zullen er vooral veel vingerafdrukken te zien zijn. Daarnaast is de plaats van de keuken en de lichtinval belangrijk. Wanneer er altijd veel licht op de keuken valt zullen dergelijke vlekken namelijk sneller opvallen dan wanneer er maar weinig licht in de keuken schijnt.

Vlekken verwijderen

Ben je er uit en ga je toch echt voor zo’n mooie keuken? Dan kan je met de volgende tips de vlekken het makkelijkst en snelst verwijderen.  Eigenlijk is het heel simpel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een vochtige en een droge doek. Eerst veeg je met de vochtige doek over de frontjes. Met een droge doek maak je deze vervolgens weer droog. Het is belangrijk dat je de frontjes goed droog maakt om indringing van vocht te voorkomen. Gebruik vooral geen bijtende schoonmaakmiddelen of schuursponzen.

Er zijn ook verschillende middeltjes op de markt waarmee je de kastjes kunt schoonmaken of een coating aan kunt brengen die vuilafstotend is. Laat je hierover goed informeren om onherstelbare schade te voorkomen.

Bij Keukenloods.nl ben je aan het goed adres voor een mooie hoogglans keuken aangepast op jouw wensen. Bekijk onze hoogglans keukens om te kijken wat er allemaal mogelijk is.

3 Comments Voeg uw reactie toe

  1. blackinklaura schreef:

    Prachtig! Wat moet ik er meer van zeggen, je woorden zijn genoeg! Groet, Enny http://essaywritekd.com/

  2. Marie schreef:

    Het is inderdaad vervelend om vlekken op je keukenkastjes te hebben. Bij hoogglans zie je dit natuurlijk ook extra goed. Zelf maak ik ze dagelijks schoon. Een droge doek gebruiken vind ik zelf ook het gemakkelijkst.

  3. Vincent Rondwijk schreef:

    Goed om te weten hoe ik een hoogglans keuken moet schoonmaken. Vooral wanneer deze zwart is zie je de vlekken en vingers extra goed. Gelukkig reflecteert het licht niet zo erg en zijn de vlekken niet altijd goed zichtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *