Een blender kopen; waar moet je op letten?

In de tijd van gezonde sapjes en smoothies is een blender eigenlijk onmisbaar. Maar hoe weet je of je de juiste kiest? Houd de volgende 5 dingen in je achterhoofd bij het kiezen van een blender:

1. Waar wil je de blender voor gebruiken?

Wil je de blender gebruiken om sapjes of soep te maken? Dan is dit zeker het geschikte apparaat. Met een blender wordt het pureren van groenten of mengen van jouw smoothie namelijk een makkie! Voor andere dingen kun je misschien beter een keukenmachine aanschaffen.

2. Wat is het budget?

Blenders zijn er in verschillende soorten en maten en ook voor verschillende budgetten. Een kunststof versie is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een blender met glazen kan. Maar je mag er dan weer vanuit gaan dat de duurdere versie een stuk langer mee gaat, omdat deze duurzamere materialen heeft. Wil je een blender met een hoog vermogen? Dan betaal je vaak ook wat meer. En natuurlijk wil het oog ook wat. Voor een mooie KitchenAid of Smeg betaal je meer dan een simpele blender van een onbekender merk.

3. Formaat

Het formaat van de blender dat je kiest, hangt erg af van hoe veel personen er gebruik van gaan maken. Ben je van plan om smoothies te maken voor een heel gezin? Dan is een grote mengbeker nodig. Maar ben je de enige die er gebruik van gaat maken, dan is het voordeliger om te kiezen voor een kleinere mengbeker.

4. Vermogen

Het vermogen van de blender is belangrijk, want dit bepaalt hoe krachtig het apparaat is. Ben je bijvoorbeeld van plan om ijs fijn te hakken in de blender, dan heb je er een nodig die dit wel aan kan en veel vermogen heeft. Natuurlijk geldt ook hier: hoe krachtiger, hoe hoger je gaat in het budget.

5. Design

Staat de blender altijd in het zicht op bijvoorbeeld het aanrecht? Dan wil het oog natuurlijk ook wat. Gelukkig zijn er verschillende merken die echt mooie blenders hebben. KitchenAid en Smeg zijn er daar twee van, maar dat zie je ook terug in de prijs. Staat de blender in een kast? Dan hoef je natuurlijk niet onnodig geld uit te geven voor het design.

Liever geen blender, maar wel kunnen pureren en mengen? Wellicht is een staafmixer voor jou voldoende of kies voor een slowjuicer of keukenmachine. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op via 0226-355340.

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *