Dit zijn de keukentrends voor 2021!

Trends komen en gaan, en dat geldt ook voor keukens. Sommige trends blijven langer hangen, zoals zwarte keukens. Net als witte keukens passen deze overal bij! Maar dit jaar gaan we ook andere trends zien, en wordt de focus verlegd op natuurlijke materialen, duurzaamheid en lichte kleuren. En dat is nog lang niet alles: Dit zijn de nieuwe keukentrends voor 2021!

De keuken is een groot onderdeel van je interieur. Keukens zien we dan ook steeds vaker als verbinding met de rest van de woonruimte, met bijvoorbeeld een (kleine) bar. Daarom delen we niet alleen de laatste trends op het gebied van keukens, maar ook voor je interieur!

Ledverlichting

Of het nu de onderkant van een eiland is, of de achterwand van je keuken: In de moderne keuken mag ledverlichting niet ontbreken. Met dit accent lijkt het werkblad in de keuken hiernaast wel te zweven!

Verlichte kasten

We zien naast functionele verlichting steeds meer sfeerverlichting in keukens. Zo kun je je spullen in (open) kasten mooi laten uitblinken, of mooie vitrinekasten met glazen planken waarop het licht reflecteert.

Mixed Metals

Voor handgrepen, kranen en accessoires worden metalen gemixed. Zo kan chroom, messing en black metal gecombineerd worden in één keuken.

Plafondhoge kasten

Door je kasten tot het plafond te laten lopen, laat je je plafond hoger lijken en je ruimte dus groter. Daarnaast is het uiteraard handig dat je extra opbergruimte hebt!

Matgelakte kasten

Mat is eigenlijk geen trend, maar zo’n klassieker dat het telkens terugkomt. De meeste fabrikanten coaten hun kasten zodat ze ‘fingerprint free’. Geen gepoets dus om die vieze vingers eraf te krijgen.

Open vakken

Hier laat je al je mooiste keukenspullen zien. Die mooie schaal van je oma of die prachtige cocktail glazen. De rest staat netjes achter een deurtje.

Daarnaast zien we ook veel ontwikkelingen op het gebied van keukenstijlen. We lichten er een aantal uit:

Natural Sustainable Kitchen

De komende jaren zullen we steeds meer natuurlijke materialen en lichte kleuren gaan zien: duurzaamheid staat daarbij voorop. En om rust te creëren in onze drukke levens kiezen steeds meer mensen voor neutrale kleuren en natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout. Het opkomende minimalisme heeft hier ook mee te maken.

Mid Century Modern

Moderne keukens met midcentury-invloeden. De invloed van de jaren 50/60/70 maken al een paar jaar een opmars en bepalen een deel van de uitstraling maar wel in een modern jasje. Ook gaan we rondingen in keukens steeds meer zien: deze trend zal de komende jaren nog zeker doorzetten!

Farmhouse Chic

Een luxe keuken met een landelijke uitstraling. Hier worden vaak gemixte materialen gebruikt die luxe aanvoelen: Shaker cabinets, messing en chroom accenten, marmer en grote range fornuizen. 

Kleurgebruik

Natural

Lichte en zachte kleuren gebaseerd op natuurlijke materialen zetten de trend in interieurdesign. Materialen zoals riet, linnen en natuursteen worden steeds meer toegepast om de natuurlijke look die rust brengt te creëren.

Retro

Daarnaast zien we een opmars van retro kleuren uit de jaren 50/60/70 waar veel kleuren pasteltinten werden gebruikte zoals geel, roze, lichtblauw en lila.

Aardetinten

Diepbruine en rode en oranje aardetinten, diepe groentinten en rijk donkerblauw is al een opmars aan het maken in de interieurs van hen die een echte statement durven te maken.

Ben jij geïnspireerd door deze verrassende keukentrends? We hebben nog veel meer keukens in de nieuwe collectie. Maak een moodboard om jouw favorieten later nog eens terug te zien, of creëer jouw droomkeukens zelf in de 3D-tool! Wil je je liever adviseren over de keuken die bij jou past? Dan kijken onze ontwerpers met je mee tijdens een (online) afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *