De voordelen van een U-keuken

De U-keuken komt niet heel vaak voor, maar is eigenlijk heel praktisch. In veel huishoudens wordt al snel gekozen voor een eilandkeuken of een rechte keuken. Wij brengen graag de U-keuken onder de aandacht, want naast dat deze voordelen heeft, is zo’n ruime keuken ook een prachtig gezicht.

In woningen waar veel ruimte is wordt vaker gekozen voor een U-keuken. Je creëert met deze keuken werkruimte aan drie kanten. Hierdoor kan je met meerdere personen tegelijk aan het werk in de keuken. In de U-keuken is het een koud kunstje om de ‘werkdriehoek’ bij elkaar te plaatsen. Hieronder vallen het fornuis, de koelkast en de spoelbak. Tijdens het koken beweeg je vooral tussen deze drie werkplekken.

Een ander voordeel van de U-keuken is dat je deze opstelling niet per se tegen meerdere wanden hoeft te plaatsen. Door één kant van de opstelling vrij te laten, ontstaat er vanzelf een soort bar. Gezellig om aan te eten of samen koffie te drinken.

Ondanks dat je in een U-keuken meerdere hoeken hebt, creeër je door deze opstelling wel veel opbergruimte. Aan alle kanten kunnen namelijk kastjes worden gemaakt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de verschillende soorten U-keukens bij Keukenloods.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *