De keukenvloer; waar moet je op letten?

De vloer in je woning kan nog zo mooi zijn of het ook verstandig is om deze door te leggen in de keuken is natuurlijk de vraag. Vaak wordt dit automatisch gedaan, maar soms kun je daar nog wel eens spijt van krijgen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een keukenvloer?

Schoonmaken

Kies voor een vloer die goed schoon te maken is. In een keuken kun je niet voorkomen dat er iets op de vloer terecht komt. Van vetspetters tot drinken, handig wanneer je de vloer gewoon kunt schoonmaken met een vochtig doekje.

De keukenvloer moet tegen een stootje kunnen

Een vloer die tegen een stootje kan is eigenlijk een must in de keuken. Eerder zeiden wij al dat je er niet aan ontkomt dat er eet-of drinkresten op de vloer vallen. Denk daarbij nog aan potten, pannen en bestek die ook wel eens kunnen vallen. Je begrijpt waarom de vloer tegen een stootje moet kunnen.

Passend bij de keuken

Het lijkt misschien logisch, maar toch gaat het nog wel eens fout. Kies een vloer die bij de keuken past of natuurlijk andersom dat kan ook 😉 Het is zonde wanneer deze twee niet bij elkaar passen. Het is juist belangrijk dat ze elkaar versterken en er een prachtige ruimte van maken.

Een donkere vloer past mooi bij een lichte keuken. Een lichte vloer kan ook goed. Dit is echt een kwestie van smaak. Onthoud wel dat een donkere kleur je ruimte een stuk kleiner maakt. Je kunt er ook voor kiezen om de vloer niet te laten doorlopen in de woonkamer. Op deze manier wordt er echt een ‘eigen’ ruimte voor de keuken gecreëerd. Wanneer je kiest voor een doorlopende vloer lijkt alles meer een geheel.

Tegels hoeven allang niet meer saai te zijn en worden nog steeds veel gekozen voor de keukenvloer, omdat deze tegen een stootje kunnen en onderhoudsvriendelijk zijn. Maar wat je ook steeds vaker terug ziet zijn gietvloeren, deze zijn natuurlijk erg makkelijk schoon te houden. De houten vloer doet het ook nog steeds goed vanwege de sfeer, maar deze heeft vaak wel wat meer onderhoud nodig en is bijvoorbeeld niet krasbestendig.

Inspiratie opdoen voor een mooie vloer? Kijk eens op ons Pinterest bord:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *