De BORA kookplaat; alles wat je wilt weten

Een BORA kookplaat wordt steeds populairder: deze zuigt kookdampen en geurtjes weg in het kookveld. Dit betekent: een schone lucht, een vrij, onbelemmerd zicht en een stille kookervaring. Dit afzuigsysteem zit namelijk niet boven, maar in of naast de kookplaat. Steeds meer mensen kiezen voor het plaatsen van een BORA in de keuken. Hieronder vertellen we je alles wat je wilt weten over deze technologie die ‘een kookplaat met werkbladafzuiging’ heet.

Veel keukenopstellingen mogelijk
Je hebt geen losse afzuigkap meer nodig. Dit betekent dat je met de keukenopstelling veel flexibeler bent. Je kunt koken voor een raam, onder een schuin dak en op een kookeiland zonder dat de afzuigkap afbreuk doet aan het uiterlijk van je keuken. Door het wegvallen van de afzuigkap heb je bovendien meer ruimte in je keuken. En dankzij de compacte producten heb je ook nog veel ruimte in de onderkasten. BORA staat symbool voor een moderne keuken esthetiek.

Hoe werkt het Bora afzuigsysteem?
De afzuigsystemen van BORA werken volgens hetzelfde natuurkundig basisprincipe. Kookdampen en -geuren stijgen maximaal één meter per seconde. Deze kookwasem wordt door de BORA kookveldafzuiging echter met een snelheid van ongeveer 4 meter per seconde naar beneden gezogen. Door deze afzuigingstechniek ontstaat er een dwarsstroming, deze zorgt ervoor dat kooklucht effectief en direct bij de kookplaat wordt afgezogen.

Stille motor
Ook is de motor van een BORA is aanzienlijk stiller dan traditionele afzuigkappen. Ook op de hoogste stand hoor je deze bijna niet, dan is het geluidsniveau zelfs lager dan bij het bakken van een biefstuk. Dit heeft te maken met de nieuwste technologieën die BORA gebruikt inclusief een geïntegreerde geluidsdemper. Je kunt met een BORA de rust in de keuken bewaren.

Gezonde keuze
De dampen die tijdens het koken ontstaan stijgen niet eerst op, maar deze worden meteen in de kookplaat gezogen. Dit betekent dat kookdampen niet kunnen ontsnappen en zich kunnen verspreiden door de keuken, zodat dit terecht komt op keuken oppervlakken en apparatuur. De dampen worden meteen afgezogen op de plaats waar ze worden gevormd. Dit is beter voor je gezondheid, omdat veel kookdampen schadelijk kunnen zijn. De vetdeeltjes worden opgevangen in het roestvrijstalen vetfilter.

Makkelijk schoonmaken
Een ander voordeel van de BORA kookplaat is het makkelijk kunnen schoonmaken. De drie bewegende onderdelen zijn heel eenvoudig zonder gereedschap te demonteren. Hierna kunnen ze in de vaatwasser.

Modellen
Er is voor iedereen een geschikte BORA kookplaat met afzuiging. De meest bekende BORA kookplaten zijn de volgende modellen:

Grote verschillen tussen deze modellen bestaan bijvoorbeeld uit de plek van de afzuiging: deze bevindt zich in het midden of aan de zijkant. Ook heb je ronde afzuiging en rechthoekige. Tevens verschillen de maten van de kookplaten. Zo zijn er extra brede kookplaten met 5 kookzones. Dit is natuurlijk afhankelijk van je keuken en je eigen voorkeur. Ook kun je kiezen uit verschillende soorten kookvelden: inductie, gas, straalelement, een tepan kookveld of een wok.

De visie van BORA
Bora omschrijft hun visie zelf als volgt:

”Het einde van de afzuigkap is het begin van meer vrijheid, schoonheid, functionaliteit en efficiëntie zonder enige compromis.”

Op de Keukenloods BORA merkenpagina kun je meer lezen over het merk en de producten. Heb je nog vragen over de BORA kookplaten? Neem contact op met onze keukenadviseurs. Je kunt ook langskomen in één van onze keukenwinkels, hier kun je je laten adviseren en kun je de verschillende Bora kookplaten in het echt bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *