De beste combi magnetrons

Een combimagnetron is een oven welke verschillende apparaten in één combineert. Het makkelijke van dit apparaat is dat je de functie van de magnetron koppelt aan het gemak van een heteluchtoven en grill oven. Dit is dus erg ruimtebesparend in een keuken.

Het uitzoeken van een combimagnetron kan best lastig zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende apparaten op de markt waarbij je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ook kunnen de verschillen en prijsklassen tussen de apparaten erg groot zijn. In dit artikel hebben wij een top 5 van combimagnetrons gemaakt. Hierbij hebben we rekening gehouden met punten als verschillende programma’s, de inhoud en de manier van bedienen hebben we hierin meegenomen. Ook hebben we gekeken naar klantbeoordelingen. Hieronder zie je onze samengestelde top 5 van combimagnetrons:

1. Siemens CM656GBS1 combimagnetron

Op de eerste plek staat de CM656GBS1 compacte oven met een inhoud van 45 liter van Siemens. Dit merk staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid.

Dit is een 4D hetelucht oven: dit betekent dat je op alle niveaus en met meerdere bakplaten tegelijk dezelfde perfecte bakresultaten krijgt. Met deze oven kun je snel voorverwarmen met coolStart, hiermee kun je veel tijd besparen. De oven bereikt sneller de gewenste oventemperatuur. De varioSpeed functie bereidt gerechten tot wel 50% sneller. Deze functie combineert verwarm- en magnetronfuncties op intelligente wijze om de kooktijd te verkorten, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of smaak van je gerechten. Ook hoef je veel minder schoon te maken dankzij de speciale coating van de oven. Vanaf het moment van braden, grillen en bakken wordt dit proces al in gang gezet. cookControl Plus bewaakt de voortgang van een gerecht en past de oveninstellingen daarop aan. De oven zorgt voor de juiste verwarmstand, temperatuur en baktijd. Het TFT-Touchdisplay is een gebruiksvriendelijk menu met een optimale weergave van verschillende functies waarbij je makkelijk het juiste programma kunt selecteren. cookControl Plus bewaakt de voortgang van je gerecht en past de oveninstellingen daarop aan. Met de Siemens CM656GBS1 combimagnetron kun je dus veel tijd besparen.

2. AEG CMK56500MM combimagnetron

De CMK56500MM is een heteluchtoven met magnetron van het merk AEG. De positie van AEG op de Nederlandse markt vraagt om een hoogwaardige kwaliteit. Naast een concurrerende prijsstelling biedt het merk een degelijke kwaliteit en een bijpassende service.

Je kunt de power van de grill combineren met de efficiëntie van de microgolf met Fast Cooking. Deze oven warmt snel op, zodat je meer tijd hebt om samen met je familie en vrienden van de maaltijd te genieten. Het glazen timer display met aanraaktoetsen geeft je meer controle over het kookproces. De timer wordt geactiveerd door op het LCD-scherm start/stop in te voeren. Met deze oven betekent energie-efficiënt gebruiken ook effectiever koken. Het beschikt over een nieuw convectiesysteem HotAir dat ervoor zorgt dat de hetelucht gelijkmatig door de ovenruimte circuleert.

De zeer doeltreffende grill werkt sneller dan traditionele ovens, en zal een gerecht van een perfect krokant laagje voorzien. Druk op het LCD-scherm op start of stop en activeer de timer.

3. Miele H7240BMCLST combimagnetron

De H7240BMCLST is een compacte oven met geïntegreerde magnetron van Miele. Dit merk garandeert kwaliteit en duurzaamheid, je bent hierdoor verzekerd van de beste kwaliteit en het meeste bedieningsgemak.

Met dit apparaat kunnen levensmiddelen zowel in de magnetron als in de oven gemakkelijk worden bereid. Met totaal 13 automatische en combinatie programma’s variërend van magnetron, hetelucht, grill, circulatiegrill, braadautomaat en een booster met express-snelheid voor wanneer je weinig tijd hebt. Is het een zeer veelzijdige oven. Het apparaat blijft relatief koel, ook aan de buitenkant: dit beschermd tegen verbranden. Met een druk op de knop kun je het apparaat vergrendelen en zo beschermen tegen ongewild inschakelen door kinderen bijvoorbeeld. In noodgevallen profiteer je van de veiligheidsuitschakeling: wanneer een maximale gebruiksduur wordt overschreden. De roestvrijstalen apparaten van Miele hebben een bijzonder hoogwaardig CleanSteel-oppervlak. Daardoor kun je de oven heel eenvoudig schoonmaken zonder speciale reinigingsmiddelen. Je kunt een starttijd, eindtijd of de duur van het bereidingsproces instellen. Dit wordt automatisch beëindigd wanneer de geprogrammeerde bereidingstijd is afgelopen. 

4. Etna CM751ZT combimagnetron

De CM751ZT van Etna is een oven met magnetronfunctie. Etna staat bekend om een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Dit model is sinds de introductie vele malen bekroond tot ‘Beste Koop’ en ‘Beste uit de Test’. Dit model heeft alle eigenschappen van een volwaardige oven, gecombineerd met een magnetronfunctie. Zonder draaiplateau, dus minder ruimte voor ovenschalen. De oven heeft een inhoud van 51 liter, wat erg ruim is voor een combimagnetron. De voorzijde bestaat geheel uit glas en is voorzien van tiptoetsbediening. De geëmailleerde ovenruimte van 51 liter maakt schoonmaken een stuk makkelijker en de vijf insteekniveaus met zijrekjes in plaat van een draaiplateau zorgen ervoor dat bijna elke ovenschaal er moeiteloos in past. Een greep uit de handige functies van deze combimagnetron: je kunt groente stomen in combinatie met de meegeleverde stoomaccessoires en onder warmte gebruiken voor de perfecte appeltaart. Je kunt in totaal kiezen uit 20 automatische programma’s op.

5. Whirlpool W7MW461 combimagnetron

De W7MW461 is een combimagnetron van Whirlpool. De combinatie technologie biedt de kook flexibiliteit van traditionele ovens. De intelligente 6th SENSE technologie stelt automatisch de tijd, de temperatuur en het energieverbruik in. Je kunt een gerecht kiezen uit één van de 40 recepten. Met de stoomfunctie serveer je gezonde, gestoomde gerechten met één druk op de knop. Het Assisted Display biedt duidelijk begrijpelijke instructies voor koken in de magnetron. Met de 18 capacitieve aanraaksensoren en instelbare voorkeurslijsten stel je het ondersteunende display makkelijk in. De revolutionaire 3D technologie zorgt voor de verdeling van microgolven in de magnetron en de Crisp functie zorgt voor heerlijk krokante quiches, pizza’s en pasteitjes. Om het apparaat van binnen schoon te maken hoef je alleen een kom water in de magnetron te plaatsen en de Auto Clean functie te selecteren.

Meer weten?

Dit was onze top 5 met combimagnetrons. Hopelijk ben je na het lezen een stukje wijzer geworden en weet je nu de juiste combimagnetron uit te kiezen. Wil je meer combimagnetrons bekijken? Bekijk het volledige assortiment online. Of heb je een vraag die je aan één van onze experts wilt stellen? Die kun je stellen via onze contactpagina. Wil je graag verschillende apparaten in het echt bekijken? Dan kun je natuurlijk ook langskomen in één van onze winkels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *