Een Bosch wasmachine kopen? Waar let je op?

Wil je een nieuwe wasmachine kopen? En wil je graag gaan voor een model van Bosch? De keuze is ruim, waardoor het soms lastig is om te weten welke wasmachine je het beste kunt kiezen. Hieronder lees je waar je allemaal op kunt letten als je een Bosch wasmachine wilt kopen.

Het soort wasmachine
Bosch heeft verschillende soorten wasmachines in het assortiment. Wil je het apparaat laten inbouwen of deze vrijstaand plaatsen? Een inbouwmodel kun je netjes wegwerken in de keuken, bijkeuken of een andere kast. Het voordeel is dat deze niet meer herkenbaar is als wasmachine. Je kunt er een front voorzetten, welke er hetzelfde uitziet als de rest van je kastjes. Een vrijstaande wasmachine kun je ‘los’ plaatsen. Het aanbod van vrijstaande wasmachines is groter dan van inbouw modellen. Tevens heeft Bosch was-droogcombinaties op de markt. Heb je maar plek voor één apparaat en wil je zowel wassen als drogen? Dan kun je voor een was-droogcombinatie kiezen.

Energiezuinig
Dankzij de energielabels op wasmachines kun je makkelijk een energiezuinig model herkennen. Wil je een energiezuinige wasmachine? Kies dan voor een apparaat met energielabel A, B of C. Bosch heeft verschillende technieken toegepast in de wasmachines, waardoor je water en wasmiddel kunt besparen. Kies je voor een wasmachine met het automatische doseersysteem i-DOS? Dan voorkomt deze dat je teveel wasmiddel gebruikt. De ActiveWater Plus functie heeft sensoren op alle wasmachines die het watergebruik kunnen aanpassen aan de hoeveelheid wasgoed.

Het vulgewicht
Bosch heeft wasmachines met verschillende vulgewichten. Hoe meer gewicht, hoe meer kleding er in de wasmachine past. De inhoud van een trommel begint bij 7 kg en loopt op tot 10 kg. Een wasmachine met een kleinere inhoud is niet per se zuiniger dan een model met een grote inhoud. Wanneer je wasgoed in de machine doet, meet deze hoeveel dit is. Vervolgens wordt het watergebruik hierop aangepast. Ook heeft wasgoed in een grotere trommel meer ruimte. Dit houdt je kleding langer mooi en zorgt voor een schoner resultaat. Er zitten dus eigenlijk geen nadelen aan een groter vulgewicht.

Het aantal toeren
Het toerental geeft aan hoeveel de wasmachine je kleding centrifugeert. Bij elk wasprogramma kun je dit instellen, maar iedere wasmachine heeft een maximum aantal toeren wat je kunt instellen. Meestal is dit maximum 1400 of 1600 toeren. Hoe hoger het toerental, hoe droger je was uit de machine komt. Het hoeft vervolgens dus minder lang in de droger. Delicaat wasgoed kun je echter beter niet hoog centrifugeren.

Het geluidsniveau
Wil je graag een stille wasmachine? Kijk naar het aantal decibel aan geluid wat het apparaat maakt. Soms kan een verschil van een paar decibel klein lijken, maar is dit qua gehoor dubbel zo hard.

Verschillende wasprogramma’s
Iedere wasmachine van Bosch is voorzien van verschillende wasprogramma’s. Sommige modellen hebben echter nog extra programma’s voor speciale kledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan een programma voor regenjassen, een speciale behandeling voor sportkleding en een vlek herkenningsprogramma. Het hygiëne plus programma doodt 99,99% van alle bacteriën en verwijdert alle wasmiddelresten. De SpeedPerfect-functie kan de wastijd van ieder programma verkorten met 65%. Ook zijn sommige wasmachines voorzien van een bijvul functie. Terwijl het programma al draait kun je wasgoed toevoegen, handig als je iets bent vergeten. Ten slotte is er de Home Connect functie, hiermee kun je de wasmachine koppelen met je telefoon en op afstand bedienen.

Best beoordeeld
Blijf je het na het lezen van deze tips lastig vinden om een Bosch wasmachine uit te kiezen? Het kan handig zijn om af te gaan op de beoordelingen van andere consumenten. Kijk bijvoorbeeld naar de Bosch WGG244M5NL wasmachine, welke door het testpanel van Kieskeurig is beoordeeld met een 9. Deze is uitgerust met de nieuwste technologische functies. Met o.a. het Antivlekken-systeem, die de 4 meest voorkomende vlekken zorgvuldig verwijderd. Ook regelt deze de toevoer van de hoeveelheid water. Zoek je niet zomaar een wasmachine, maar de beste op de markt? Dan heb je ‘m gevonden. 

Hopelijk kun je nu de Bosch wasmachine uitkiezen die het beste bij jou past. Bekijk ons hele assortiment Bosch wasmachines online. Tevens hebben we in onze keukenwinkels veel modellen op voorraad staan. Heb je nog vragen? Neem contact op met onze adviseurs, zij helpen je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *