Beste wasmachines van 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine? Dit apparaat is onmisbaar in het dagelijkse huishouden. Gemiddeld draait een gezin in Nederland drie keer per week een was, dit komt neer op 156 wasjes per jaar. Een nieuwe wasmachine verbruikt maar liefst 65% minder energie dan een wasmachine die al 10 jaar oud is. Het aanschaffen van een nieuwe machine levert dus zeker wat op. Het aanbod is groot, maar wat zijn de beste wasmachines van 2022?

Het uitzoeken van een nieuwe wasmachine kan best lastig zijn. Er zijn veel merken die wasmachines aanbieden, tevens kun je kiezen uit verschillende soorten wasmachines. Je hebt vrijstaande- en inbouw wasmachines, was-droogcombinaties, verschillende groottes qua trommelinhoud, verschillen in energie en waterverbruik en verschillende wasprogramma’s die op een machine zitten. Tevens worden de nieuwste modellen vaak voorzien van nieuwe technologische functies, bijvoorbeeld een programma speciaal voor donker wasgoed of een bijvul functie wanneer de machine al gestart is.

Hieronder hebben we de top 5 beste wasmachines van 2022 geselecteerd. Daarbij is er o.a. rekening gehouden met het laadvolume, het energieverbruik, het geluidsniveau en extra functies.

1. Samsung WW10T754ABTS2 wasmachine

De Samsung WW10T754ABTS2 is een wasmachine met EcoBubble welke je kleding grondig reinigt, zelfs op lage temperaturen. Deze functie zet wasmiddel om in bubbels, zodat het snel in de stof doordringt en vuil verwijdert. Terwijl er minder energie nodig is en kleuren en stoffen intact blijven. Bubble Soak verwijdert zelfs de meest hardnekkige vlekken. De QuickDrive-functie levert dezelfde wasprestaties, maar vermindert de wasduur met 50% en het energieverbruik met 20%. De Q-Bubble technologie van QuickDrive combineert dynamische trommelrotatie en extra watershots, om rijkere en krachtige bubbels te creëren. Al Control zorgt voor personalisatie van de wasbeurten, deze onthoudt wasgedrag, raadt programma’s aan en geeft statusupdates. AddWash geeft de mogelijkheid om de deur te openen als de machine al gestart is, zo kun je nog kleding toevoegen als de was al draait. Met Super Speed kun je de dagelijkse wasduur verkorten terwijl kleding alsnog grondig wordt gereinigd. Het Hygiënisch-stomen-programma verwijdert hardnekkig vuil en 99,99% van de bacteriën en allergenen. Het vulgewicht van de wasmachine is maar liefst 10 kg. Ook is de Samsung WW10T754ABTS2 dankzij de Digital Inverter-technologie erg stil en energiezuinig.

2. Bosch WGG244M5NL wasmachine

De Bosch WGG244M5NL is een wasmachine die beoordeeld is met een 9 en dat is niet voor niets: deze is uitgerust met allerlei handige technologische functies. Dankzij het AntiVlekken-systeem is de machine goed opgewassen tegen veel voorkomende vlekken van boter, olie, gras, rode wijn en bloed. De temperatuur, centrifugesnelheid en wastijd worden hier automatisch op aangepast. De EcoSilence Drive van Bosch is heel stil en gaat lang mee: je hebt maar liefst 10 jaar garantie op de onderdelen. Met de SpeedPerfect-functie kun je de wastijd met 65% verkorten, terwijl de was alsnog perfect schoon eruit komt. Door de speciale VarioDrum trommel structuur worden vlekken aangepakt terwijl je kleding langer als nieuw blijft. ActiveWater Plus stemt het waterverbruik af op de hoeveelheid was. Dankzij het extra grote led-display zie je in één oogopslag wat de resttijd is van het wasprogramma. Ook kun je startuitstel gebruiken om het programma op een later moment te starten. De Bosch WGG244M5NL heeft een ruim vulgewicht van 9 kg.

3. Bosch WAJ28071NL wasmachine

De Bosch WAJ28071NL is een wasmachine uit de Serie | 2. De SpeedPerfect-functie is speciaal ontwikkeld voor situaties waarin je geen tijd te verliezen hebt. Hiermee kun je de meeste wasprogramma’s verkorten met 65%. Dankzij het grote led-display kun je de wasmachine heel eenvoudig bedienen. Met de Bijvulfunctie kun je tijdens het wassen nog snel een kledingstuk toevoegen of iets uit de trommel halen. De nieuwe vormgeving van de wanden is niet alleen mooi om te zien, het systeem zorgt ook voor meer stabiliteit en vermindert trillingen. De wasmachine is daarom een stuk stiller, zelfs tijdens het centrifugeren. Je kunt het wasprogramma tot 24 uur uitstellen, zo bepaal je zelf wanneer het wasprogramma klaar moet zijn. AquaSecure beschermt je wasmachine tegen waterschade. De Bosch WAJ28071NL is voorzien van verschillende handige programma’s: voor fijne was, kreukherstellend, witte-/bonte was en een wol-handwasprogramma.

4. Siemens WM14UU00NL wasmachine

De Siemens WM14UU00NL is een wasmachine die in 2020 is verkozen tot beste koop. Deze beschikt over varioSpeed: een functie die je kunt combineren met een wasprogramma waardoor deze tot wel 65% korter duurt. De waveTrommel is extra effectief en zorgt dankzij de unieke trommelstructuur voor een voorzichtige behandeling van de was. Heel fijn wanneer je delicate kledingstukken wilt wassen. De iQdrive motor slijt niet, dankzij het gebruik van magneten ontstaat er geen wrijving. Hierdoor gaat de machine duurzaam, stil en efficiënt te werk. Het waterPerfect Plus systeem meet automatisch het gewicht van de was, vervolgens berekent deze precies de juiste hoeveelheid water die nodig is voor een schoon resultaat. Zo bespaar je water en energie. De Siemens WM14UU00NL is voorzien van de standaard wasprogramma’s, maar heeft ook een aantal aanvullende programma’s: extra spoelen, keuze voor centrifugeersnelheid, Klaar in, Snel + Mix, start/bijvullen, varioSpeed. Met een vulgewicht van 9 kg is deze ook nog eens erg ruim.

5. AEG L6FBN8600 wasmachine

De AEG L6FBN8600 is een Prosense wasmachine uit de 6000 serie. Deze past de cyclus aan, aan de hoeveelheid wasgoed en vermindert slijtage door grondig te wassen met zo min mogelijk tijd, water en energie. Zo blijft je kleding zo lang mogelijk mooi. Met de ProSense-technologie wordt elke lading automatisch gewogen om het programma op maat af te stemmen. De zachte ProTex-trommel is speciaal ontworpen om kleding te verzorgen. De zachte waterstralen en de speciale trommel met meer gaatjes zorgen voor minder oprekking van stoffen en ook tijdens het centrifugeren behouden ze hierdoor hun vorm en textuur. De AEG L6FBN8600 heeft Startuitstel waardoor je kunt wassen wanneer het jou uitkomt en de extra grote deuropening zorgt voor het handig vullen en uitnemen van wasgoed.

Dit was onze top 5 met de beste wasmachines van 2022! Hopelijk kun je met deze informatie de juiste machine voor jouw huishouden uitkiezen. Wil je ons volledige assortiment bekijken? Zie hier al onze wasmachines op de website. Heb je een specifieke vraag of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze experts of kom langs in één van onze winkels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *