Alles over de Amerikaanse koelkast

Wat is een Amerikaanse koelkast?

De Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koel-vriescombinatie waarbij het koel- en vriesgedeelte naast elkaar zit. Deze wordt ook wel een side-by-side koelkast genoemd. Dit model heeft erg veel ruimte, waardoor ze al jaren erg populair zijn. Amerikaanse koelkasten zijn vaak uitgevoerd in RVS en beschikken over een ijsblokjesmachine of een ijskoude water tap die op de deur van het vriesgedeelte is gemonteerd. Sommige modellen hebben een raam zodat je de inhoud kunt zien zonder de deur te openen en er bestaan ook Amerikaanse koelkasten met een groot kleurendisplay. Al jaren is de Amerikaanse koelkast populair in Amerika en deze begint nu ook door te breken in Nederland.

Veel ruimte

Het grote voordeel van de Amerikaanse koelkast is de maat: een Amerikaanse koelkast heeft dubbele deuren en is dus groot, dit betekent dat je altijd voldoende ruimte hebt om veel eten en drinken in te bewaren. Amerikaanse koelkasten hebben gemiddeld 385 tot 410 liter aan koelinhoud en 75 tot 270 liter aan vriesinhoud.

Ijsblokjes

De meeste Amerikaanse koelkasten hebben een ingebouwde ijsdispenser waarmee je snel en makkelijk ijsblokjes maakt. Zo heb je altijd ijsblokjes binnen handbereik. Zo heb je geen gedoe meer met zelf ijsblokjes maken in de vriezer die je steeds moet vullen en waarvoor je ruimte moet vrijmaken. Zo heb jij je drankjes altijd snel gekoeld. Denk aan milkshakes, ijskoffies of ijskoude frisdrank in een handomdraai.

Waterfilter

Waarom heeft een Amerikaanse koelkast een waterfilter? Een waterfilter voorkomt dat het water en/of ijsblokjes naar chloor ruiken of smaken of troebel worden. Het waterfilter moet na ongeveer 1000 liter water te hebben verwerkt worden vervangen. Met een normale gebruiksintensiteit is dit na ongeveer een half jaar. Na het verwerken van ongeveer 1000 liter is het filter uitgewerkt met als risico dat de waterslang van de koelkast kan verstoppen of verkalken. Veel koelkasten geven aan wanneer het filter vervangen moet worden.

Hoe lang gaat een Amerikaanse koelkast mee?

Gemiddeld gaat een Amerikaanse koelkast 10 tot 15 jaar mee, maar het hangt uiteraard af van de kwaliteit van de koelkast. Overigens is het niet zo dat je een koelkast direct weg moet doen zodra er een onderdeel stuk is. In veel gevallen is een Amerikaanse koelkast nog te repareren en kun je daarmee de levensduur verlengen.

Amerikaanse koelkast kopen?

Wil je een Amerikaanse koelkast kopen? Keukenloods heeft een breed aanbod aan Amerikaanse koelkasten. Bekijk het hele assortiment hier. Meer informatie over Amerikaanse koelkasten en de mogelijkheden in jouw keuken? Neem hier contact op met onze adviseurs voor de mogelijkheden in jouw keuken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef aan dat je geen robot bent *