Wat is een Amerikaanse koelkast?

De Amerikaanse koelkast is een vrijstaande koel-vriescombinatie waarbij het koel- en vriesgedeelte naast elkaar zit. Deze wordt ook wel een side-by-side koelkast genoemd. Dit model heeft erg veel ruimte, waardoor ze al jaren erg populair zijn. Amerikaanse koelkasten zijn vaak uitgevoerd in RVS en beschikken over een ijsblokjesmachine of een ijskoude watertap die op de deur van het vriesgedeelte is gemonteerd. Sommige modellen hebben een raam zodat je de binnenkant kunt zien zonder de deur te openen en er bestaan ook Amerikaanse koelkasten met een groot kleurendisplay. In Amerika is dit model al jaren populair en ook steeds meer mensen in Nederland plaatsen deze in hun keuken.

Veel ruimte

Het grote voordeel van de Amerikaanse koelkast is de hoeveelheid opbergruimte: een Amerikaanse koelkast heeft dubbele deuren en is groot, dit betekent dat je altijd voldoende ruimte hebt om al je eten en drinken te bewaren. De afmetingen kunnen soms wel een nadeel zijn, bijvoorbeeld om deze via de deur of het raam naar binnen te krijgen. Amerikaanse koelkasten hebben gemiddeld 385 tot 410 liter aan koelinhoud en 75 tot 270 liter aan vriesinhoud.

Ijsblokjes

De meeste Amerikaanse koelkasten hebben een ingebouwde ijsdispenser waarmee je snel en makkelijk ijsblokjes maakt. Je hebt altijd ijsblokjes binnen handbereik en dus geen gedoe meer met zelf ijsblokjes maken en hier ruimte in de vriezer voor vrijhouden. Zo heb jij je drankjes altijd snel gekoeld. Denk aan milkshakes, ijskoffies of ijskoude frisdrank in een handomdraai.

Waterfilter

Waarom heeft een Amerikaanse koelkast een waterfilter? Een waterfilter voorkomt dat het water en/of ijsblokjes naar chloor ruiken of smaken of troebel worden. Het waterfilter moet na ongeveer 1000 liter water te hebben verwerkt worden vervangen. Met een normale gebruiksintensiteit is dit na ongeveer een half jaar. Na het verwerken van ongeveer 1000 liter is het filter uitgewerkt met als risico dat de waterslang van de koelkast kan verstoppen of verkalken. Veel koelkasten geven aan wanneer het filter vervangen moet worden.

Hoe lang gaat een Amerikaanse koelkast mee?

Gemiddeld gaat een Amerikaanse koelkast 10 tot 15 jaar mee, maar het hangt uiteraard af van de kwaliteit van de koelkast. Overigens is het niet zo dat je de koelkast direct weg moet doen zodra er een onderdeel stuk is. In veel gevallen is deze nog te repareren en kun je daarmee de levensduur verlengen.

Amerikaanse koelkast kopen?

Wil je een Amerikaanse koelkast kopen? Keukenloods.nl heeft niet alleen op de website een breed aanbod maar ook in de winkels. Wil je meer informatie over Amerikaanse koelkasten en de mogelijkheden in jouw keuken? Neem contact op met onze adviseurs voor de mogelijkheden in jouw keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *