Alles over het kopen van een combimagnetron

Een combimagnetron is een combinatie van een oven en een magnetron. Met dit apparaat heb je dus veel mogelijkheden. Deze is voorzien van instellingen die standaard op een magnetron zitten: hiermee kun je met name maaltijden opwarmen. Ook heeft dit apparaat een aantal ovenfuncties: het is daarom mogelijk om een taart of een pizza te bakken of een ovenschotel te maken, maar de focus ligt op de magnetronfuncties. Duurdere modellen zijn soms ook voorzien van een stoomfunctie. In deze blogpost vertellen we je alles over het kopen van een combimagnetron.

Ideaal om ruimte te besparen
Je hebt dus maar één apparaat in je keuken nodig om te bakken, grillen en te verwarmen. Dit is handig als je een kleine keuken hebt met weinig ruimte. Een combimagnetron heeft een maximale inbouwhoogte van 45 cm, maar is ook verkrijgbaar met een inbouwhoogte van 38 cm, zodat deze altijd wel ergens in je keuken past.

Inbouw of vrijstaand
Het is belangrijk om te weten of je de combimagnetron gaat inbouwen of los ergens neer wilt zetten, bijvoorbeeld op je aanrecht of op een kastje. Je hebt namelijk inbouwmodellen en vrijstaande combimagnetrons: op deze manier is er voor iedere keuken een passend model.

Een oven en een magnetron in één
Als je de oven-functie gebruikt, verwarmt de oven door middel van warmte-elementen die in een combimagnetron bovenin zitten. Deze worden heet en bakken, braden of grillen je eten. Als je de magnetronfunctie gebruikt, wordt je gerecht verhit door middel van microgolven. Deze stand is ideaal om maaltijden te ontdooien, op te warmen en te garen.

Ingewikkelde baksels?
Een combimagnetron kies je niet als je een echte bakliefhebber bent. Als je alleen af en toe een broodje wilt afbakken of een diepvriespizza in de oven doet, dan is een combimagnetron waarschijnlijk een goede keuze voor jou. De combimagnetron is niet bedoeld om ingewikkelde baksels mee te maken. Dit apparaat heeft alleen een heteluchtfunctie en een verwarmingselement aan de bovenkant. Hoewel sommige combimagnetrons op de markt ook voorzien zijn van een crisp functie, zodat je eten rondom knapperig wordt.

Het bereiden van uitgebreide maaltijden gaat iets moeilijker met een combimagnetron, omdat de meeste zijn voorzien van een draaiplateau. Deze zorgen voor een goede garing van je eten, maar een nadeel hiervan is dat grote of vierkante ovenschalen hier dus niet goed op passen en tegen de wanden aanstoten. Een ander nadeel is dat combimagnetrons vaak niet meer dan 2 inschuifhoogtes hebben.

Budget
Een combimagnetron is relatief goedkoop: als je een beperkt budget hebt kan de keuze voor een combimagnetron handig zijn. Deze is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een combi oven of het aanschaffen van een losse magnetron én een oven.

Hopelijk hebben we je wat meer duidelijkheid gegeven over de werking van een combimagnetron. Heb je na het lezen van dit bericht nog vragen? Neem contact met onze product specialisten op. Je kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze keukenwinkels: ook hier staan we voor je klaar en kun je verschillende modellen in het echt bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *