Alles over de wijnkoelkast

De wijnkoelkast wordt steeds populairder onder mensen die wijn drinken. Om wijn optimaal te laten smaken kun je flessen het beste hierin bewaren. Steeds meer mensen weten dit en schaffen er één aan. Ook is een wijnkoelkast een echte eyecatcher en geeft je keuken een chic uiterlijk: het is niet alleen een functioneel apparaat dus. Hieronder vertellen wij je er alles over!

Wijnklimaatkast en wijnbewaarkast
Een wijnkoelkast is een algemene term en hieronder vallen twee soorten: de wijnklimaatkast en de wijnbewaarkast. Bij een wijnklimaatkast kun je zelf de temperatuur instellen. Dit is een extra functie ten opzichte van de wijnbewaarkast. Bij een wijnbewaarkast gaat het vooral om het bewaren van wijn en bij een wijnklimaatkast gaat het vooral om het serveren.

In een wijnbewaarkast worden wijnen bewaard. Deze heeft een constante temperatuur waardoor het ideaal is om wijnen te laten rijpen. Je kunt de wijnbewaarkast instellen op de perfecte bewaartemperatuur. Een wijnbewaarkast heeft geen groot temperatuurbereik, maar dit is ook niet nodig om wijn te bewaren. Een wijnbewaarkast is het beste te vergelijken met de traditionele wijnkelder qua klimaat.

Bij de meeste wijnklimaatkasten ligt de temperatuur tussen de 5°C en 22°C. Een wijnklimaatkast heeft verschillende temperatuurzones. Zo kan elke wijn op de ideale temperatuur geserveerd worden. Een wijnklimaatkast heeft vaak een mooi design en is een echte blikvanger in je huis. Een wijnklimaatkast is dus ideaal om wijn te presenteren en direct te serveren.

Wijnkoelkast 2 zones
Je hebt ook wijnkoelkasten met 2 zones, deze zijn in te stellen op twee verschillende temperaturen. Dit type is voorzien van twee aparte vakken die allebei instelbaar zijn op een andere temperatuur. Zo kun je bijvoorbeeld witte wijnen op een koudere temperatuur bewaren dan rode wijnen.

Van originele wordt wijn in een kelder bewaart, omdat dit daar de optimale omgeving voor is. Wijn blijft namelijk het beste op smaak wanneer je deze op een koele, donkere en rustige plek bewaart. Niet iedereen heeft echter deze ruimte onder het huis.

In een gewone koelkast kun je ook wijn bewaren, maar die beschermt de wijn niet zo goed tegen invloeden van buitenaf: dit komt de smaak vaak niet ten goede. Een koelkast wordt vaak geopend, waardoor er licht bij de wijn komt. Tevens beschermt deze wijn niet tegen trillingen. Bovendien is er in een reguliere koelkast vaak niet voldoende plek voor meerdere flessen wijn tussen de rest van de voedingsmiddelen. Een wijnkoelkast beschermt je wijn beter dan een reguliere koelkast en houd je wijn constant op de juiste temperatuur. En dit is te merken aan de smaak.

We hebben in ons assortiment zowel inbouw wijnkoelkasten als vrijstaande wijnkoelkasten. Kijk bijvoorbeeld naar deze vrijstaande wijnkoelkast van Liebherr. Deze biedt plek voor tot wel 200 flessen wijn. De luxe inbouwvariant van Küpperbusch heeft een chique uitstraling en biedt ruimte voor het opslaan van 52 flessen.

De prijzen van wijnkoelkasten kunnen sterk uiteenlopen. Er zijn verschillende maten te koop, wat meespeelt in de prijsbepaling. Maar er zijn ook verschillende merken die deze in het assortiment hebben. Daarom heb je wijnkoelkasten in verschillende prijscategorieën en voor ieder budget te koop.

Dus, hou je van een lekker wijntje? Goed koelen is dan essentieel. Keukenloods heeft een groot assortiment wijnkoelkasten en verkoopt ruim 400 verschillende soorten voor iedere ruimte en ieder budget. Voor persoonlijk advies staan onze keukenexperts klaar om je vragen te beantwoorden: stel deze online of kom langs in de winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *