5x moederdag recepten voor ontbijt of lunch

Met Moederdag zetten we moeders graag in het zonnetje. Een mooi cadeau, een heerlijke geur, een lief kaartje, een bosje bloemen of een verrukkelijk ontbijtje – het kan allemaal! Zoek je nog ideeën voor een ontbijt of lunch om haar echt te verrassen? Hieronder vind je heerlijke Moederdagrecepten die je in een handomdraai op tafel (of gezellig op bed) kunt zetten.

Toast met zalm en avocado spread

Toast met zalm en avocado spread

Ingrediënten (voor drie porties):

  • 0.5 avocado
  • 60 gr roomkaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 gr bieslook ( vers )
  • Peper en zout
  • 3 plakjes zalm
  • 3 radijsjes
  • 3 lange plakken komkommer
  • 3 sneetjes getoast brood
  • Tuinkers

Bereiding:

  • Mix de roomkaas met citroensap en avocado in een kom en prak tot een romige spread. Breng op smaak met peper, zout en een snufje bieslook.
  • Rooster ondertussen de sneetjes brood goudbruin. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en halveer de lange plakken komkommer. Rol de halve plakken komkommer op tot kleine rolletjes.
  • Neem een snee getoast brood en smeer er een derde van de avocadospread op. Leg er een plakje zalm, een paar plakjes radijs en twee rolletjes komkommer op. Werk af met een beetje tuinkers voor een frisse touch. Herhaal deze stappen voor de andere drie toasts.

Wentelteefjes met Nutella en aardbeien

Wentelteefjes met nutella en aarbeien

Ingrediënten (voor vier stuks):

  • 4 sneetjes brood
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • Snuf kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Boter of margarine
  • Nutella
  • Aardbeien

Bereiding:

  • Klop de eieren los met de melk in een diep bord en voeg een snufje kaneel en vanillesuiker toe. Meng alles goed door elkaar met een vork of garde.
  • Neem een sneetje brood en dompel het ongeveer 20 seconden in het eiermengsel. Draai het sneetje om en zorg dat ook de andere kant het mengsel opneemt.
  • Verhit intussen een beetje boter of margarine in een koekenpan. Leg het geweekte brood in de pan en bak het goudbruin aan één kant. Draai het sneetje om en bak de andere kant ook mooi goudbruin. Herhaal dit voor de overige sneetjes brood.
  • Besmeer de warme wentelteefjes met een dikke laag Nutella en garneer ze met verse aardbeien.

Aardbeien yoghurt met granola

Aardbeien yoghurt met granola

Ingrediënten (voor vier stuks):

  • 150 gr aardbeien
  • 150 gr frambozen
  • 8 eetlepels granola
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 2 banaan
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 4 blokjes witte chocolade

Bereiding:

  • Maak de aardbeien en frambozen fijn met een vork of keukenmachine. Houd een paar achter voor de garnering. Roer het fruit en poedersuiker kort door de yoghurt en verdeel het over glaasjes.
  • Snijd de banaan in plakjes, hak de witte chocolade en voeg beide toe. Strooi granola erover en garneer met de achtergehouden aardbeien of frambozen.
  • Serveer meteen voor knapperige granola, of bereid de yoghurt vooraf en bewaar in de koelkast. Voeg toppings vlak voor het serveren toe. 

Groiffles met Nutella en aardbeien

Groiffles met Nutella en aardbeien

Ingrediënten (voor zes stuks):

  • 1 blik croissantdeeg
  • 3-4 eetlepels Nutella
  • 6 bolletjes vanille-ijs
  • Aardbeien
  • Chocoladee chips

Bereiding:

  • Rol het deeg uit en bestrijk met een laag Nutella.
  • Rol het deeg op en snijd in 6 plakjes met een scherp mes.
  • Vet het wafelijzer goed in en bak de croiffles in circa 8 minuten goudbruin. (De tijd kan variëren per wafelijzer.)
  • Snijd ondertussen de aardbeien in stukjes, en zet de chocolade chips en het ijs klaar. Tip: Gebruik eventueel 3-ingrediënten roomijs.
  • Laat de croiffles na het bakken iets afkoelen voor een knapperige textuur.
  • Serveer de croiffles warm of koud met een bolletje ijs.
  • Garneer met stukjes aardbei en chocolade chips.

Witte chocolade-frambozen scones

Witte chocolade-frambozen scones

Ingrediënten (voor acht stuks):

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 75 gram witte chocolade stukjes
  • 110 ml melk + extra voor insmeren
  • 75 gram verse frambozen

Bereiding:

  • Doe het meel en de boter in een kom en wrijf de boter met je vingers tot een kruimelig mengsel.
  • Voeg de suiker, het zout en de chocoladestukjes toe en meng goed.
  • Schenk de melk erbij en roer door. Kneed vervolgens met de hand tot je een stevige bal deeg hebt.
  • Verdeel het deeg in twee gelijke delen en vorm van elk deel een ronde plak van circa 1,5 cm dik.
  • Verdeel de frambozen (in stukjes gescheurd of gesneden) over één van de plakken.
  • Leg de tweede plak deeg op de frambozen en druk lichtjes aan. Sluit de randen stevig.
  • Snijd het deeg met een scherp mes in 8 punten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de scones met wat melk en bak ze in circa 15 minuten op 220 °C (boven– en onderwarmte) tot ze licht goudbruin zijn.

Met deze heerlijke Moederdagrecepten maak je haar dag gegarandeerd extra bijzonder! Of je nu kiest voor een verrassende croiffle, romige aardbeienyoghurt of een smaakvolle toast met zalm en avocado, elk gerecht is simpel te bereiden en zorgt gegarandeerd voor een lach op haar gezicht. Deze zelfgemaakte creaties laten zien hoeveel je om haar geeft en maken ieder moment van ontbijt of lunch onvergetelijk.

Een goed uitgeruste keuken maakt dit allemaal nog leuker en makkelijker. Bij Keukenloods vind je alles wat je nodig hebt om het koken nóg aangenamer te maken. Dus, waar wacht je nog op? Trek je schort aan en verras haar met een liefdevol en smakelijk gebaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *