5 tips voor een georganiseerde keuken

Koken is fijn, vooral als je geen obstakels in je keuken hebt. Zorg voor een opgeruimde keuken en werk zo schoon mogelijk. Wij hebben een aantal tips opgesteld om van jouw keuken een georganiseerde keuken te maken!

Tip 1: Doe alle plastic bakjes weg en bewaar je voorraad in glazen potten. Een voorraadkast gevuld met glazen potten is handig, omdat je met 1 blik ziet wat er nog over is. Bovendien geven glazen potten een verzorgd uiterlijk. 

Tip 2: Maak gebruik van je muren. Zo kun je makkelijk extra ruimte creëren als je niet genoeg hebt. Je kan bijvoorbeeld aan rekjes met haken pannen of mokken ophangen. Ook kan je een tijdschriftenrek gebruiken om je pannendeksels op te bergen.

Tip 3: Gebruik verdelers of metalen bakken voor keukengerei. Door deze verdelers of bakken te gebruiken zie je gelijk waar alles ligt. Dit scheelt zoektijd wanneer je lekker aan het koken bent. Bovendien zijn de verdelers handig, omdat je zelf kan bepalen hoe je de vakken indeelt. 

Tip 4: Zorg dat je alleen de basics in huis hebt en gooi het overige weg. Het hebben van te veel spullen is de grootste vijand van een georganiseerde keuken. Hou de basis en leg wat je niet vaak gebruikt bijvoorbeeld op zolder of in de garage. 

Tip 5: Leg je keukengerei neer op basis van functie. Wanneer alles op de juiste plek staat werkt je keuken het beste. Zorg dat je kruiden, oliën en specerijen vlakbij het fornuis zijn en je planken en messen naast je werkruimte. 

Meer weten?

Wil je ook graag weten hoe je het beste je vaatwasser kan indelen, lees dan de blog hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *