5 ideeën voor een industriële look in jouw keuken

De industriële stijl is een populaire designtrend die tegenwoordig veel wordt gebruikt in de keuken. Deze stijl is geïnspireerd op oude fabrieken en industriële gebouwen en maakt gebruik van ruwe, onafgewerkte materialen en donkere kleuren. Een industriële keuken is stoer, robuust en sfeervol. Hieronder delen we 5 ideeën voor een industriële look in jouw keuken.

Betonnen werkblad

Een betonnen werkblad is niet alleen duurzaam, maar zorgt ook voor een industriële look. Het ruwe oppervlak kan gecombineerd worden met een glanzende roestvrijstalen gootsteen of kraan voor een contrasterend effect.

Stalen accessoires

Een industriële stijl kan worden versterkt door het toevoegen van stalen accessoires. Denk hierbij aan oude stoelen, stalen handgrepen, stalen lampen of een oude klok. Keukenhulpmiddelen zoals messen en snijplanken zijn verkrijgbaar in mooie stalen uitvoeringen. Deze hebben niet alleen een stoere uitstraling, maar zijn ook duurzaam en van hoge kwaliteit.

Metalen kasten

Gebruik metalen kasten voor jouw keuken. Dit geeft jouw keuken een industriële uitstraling en biedt ook veel opbergruimte. Je hebt ook metalen stellingkasten welke perfect in een industriële keukenstijl passen.

Bakstenen muur

Als jouw keuken een bakstenen muur heeft, kun je deze gebruiken om de industriële look te versterken. Laat de muur onbewerkt voor een ruwe en rauwe uitstraling of schilder hem in een donkere kleur. Dit zorgt voor een stoere en robuuste sfeer. Een ander alternatief is om gebruik te maken van behang met een betonlook of fotobehang met een bakstenenprint.

Vintage apparatuur

Als je op zoek bent naar een retro touch in jouw keuken, kies dan voor vintage apparatuur, zoals een SMEG koelkast in jaren ’50 stijl of een stalen afzuigkap. Dit past perfect bij een industriële look en geeft de keuken een unieke uitstraling. Ook heb je verschillende keukenmachines in retro stijl die perfect in een industriële keuken passen.

Met deze 5 ideeën voor een industriële look in jouw keuken kun je jouw ruimte omtoveren tot een stoere ruimte. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk geheel te creëren waarbij de accessoires en materialen op elkaar zijn afgestemd. Of je nu kiest voor subtiele accenten of een volledige make-over, een industriële keuken is een echte eyecatcher in je woning. Heb je persoonlijk advies nodig? Maak een afspraak in één van onze winkels! Onze specialisten kijken graag met je mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *