5 gezonde kookgewoontes die je jezelf snel moet aanleren

Gezond eten vormt de basis voor een gezonde levensstijl. Dit begint allemaal in de keuken! Het is belangrijk om aandacht te besteden aan wat je kookt en eet. Hier zijn 5 gezonde kookgewoontes die je jezelf snel moet aanleren.

1. Stoom je eten

Stomen is een gezondere manier om je eten te bereiden dan bakken of frituren. Een stoomoven werkt door middel van het gebruik van stoom om voedsel te bereiden. Er zit een watertank in, deze wordt verhit, waardoor er stoom ontstaat die in de ovenruimte wordt geleid. Op deze manier blijven voedingsstoffen beter bewaard en blijft het vetgehalte van je eten laag. Bovendien hoef je geen extra vet of olie toe te voegen om je eten op smaak te brengen.

2. Verminder het gebruik van zout 

Overmatig zoutgebruik is een belangrijke oorzaak van een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Daarom kun je het beste het gebruik van zout in je eten verminderen. In plaats van zout kun je gebruik maken van kruiden en specerijen om je eten op smaak te brengen.

3. Gebruik verse ingrediënten

Het gebruik van verse ingrediënten is een van de belangrijkste gezonde kookgewoontes. Verse ingrediënten bevatten meer voedingsstoffen en smaken beter dan bewerkte of ingeblikte voedingsmiddelen. Bovendien kun je met verse ingrediënten meer variatie in je dieet brengen, waardoor het makkelijker is om gezond te blijven eten.

4. Plan je maaltijden van tevoren

Een andere gezonde kookgewoonte die je jezelf snel moet aanleren is het plannen van je maaltijden van tevoren. Door vooruit te plannen kun je gezonde maaltijden bereiden en vermijd je het eten van ongezonde snacks of fastfood. Daarnaast kan het plannen van je maaltijden ook helpen om voedselverspilling tegen te gaan en geld te besparen.

5. Maak gebruik van kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. Ze kunnen bijdragen aan de smaak van je eten, waardoor je minder zout nodig hebt. Bovendien hebben veel kruiden en specerijen gezondheidsvoordelen, zoals ontstekingsremmende eigenschappen.

Hopelijk heb je iets aan onze 5 gezonde kookgewoontes die je jezelf snel moet aanleren gehad. Met het toepassen van deze tips in de keuken kun je makkelijk je gezondheid verbeteren. Wil je keukeninspiratie opdoen met onze showroomkeukens? Wij hebben 14 winkels door het hele land en onze specialisten voorzien je graag van advies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *